16 sept. 2008

Secvente

Studentie, vara nebuna, oameni vechi, planuri peste hotare, blitzuri instant si Bucurestiul toropit...toate astea la indicativul trecut, tot noi eram si atunci, cu palarie, cu un aparat de fotografiat si cu un par zbuciumat.
Jucam la loto? Bineinteles, sa nu-ti desfaci bagajele, cum se fac extragerile cum repede in avion via Mexic, nu cheltuim toti banii, mai pastram cat pentru un bilet de intors in Europa; acum nu conteaza unde, in Europa sa fim, e ca si cum am fi acasa, gasim noi o cale spre Romanica. Sombrero ai? Am poncho, se pune? Hai ca ne descurcam noi, tequilla sa fie si le rezolvam pe toate.
Lucky number 23 nu si-a strigat unicitatea, si-a reprimat spiritul si a ramas o alta bila printre numere, si "... te-ai dus, dulce minune,/S-a murit iubirea noastra / Floare-albastra! ".
Dupa o bere, 2 sau 3(?) ne numaram degetele, vorbim iraniana si neaparat facem striptease la bara imaginara pe care ne-o montam in mijlocul casei. Nu garantam ca berea nu e combinata cu altceva, in acest caz jucam i never did si dirty secrets ies la iveala, impleticit dar cu pasiune spunem ca "barbatii sunt porci si noi ne suntem suficiente" .
Foarfece, pensule, un site, un student la informatica si mult entuziasm... cheia unei afaceri de succes ( credeam noi ). Mici detalii, precum capitalul, lipsa de realism si valul cam mare care ne-a maturat spre mal ne-au facut sa spalam pensulele, sa inchidem culorile si sa ne intoarcem la griul monoton de februarie.
Monotonie in Bucuresti? Nu e posibil, inseamna ca n-ai fost in excursiile foto, nu l-ai cunoscut pe Tataita, n-ai surprins-o pe Floricica in lumina reflectoarelor si iar n-ai observat minunatia cladirilor in paragina, inconjurate de mormane de gunoaie.
Bucuresti-Venetia-Roman un traseu preferat pentru escapade, repede un bilet low cost si spre carnaval. "Bella ciao, ciao...", folkul italienesc e intotdeauna pe gustul nostru, mai ales printre masti, dupa 2-3 guri de Limonce. Daca suntem gloomy "Ich verlasse heut'dein herz" rasuna in toata casa, daca nu vrei si nu vrei sa-ti revii, Lacrimosa isi face efectul intotdeauna. Dar cand arta deschide usa la sufragerie, se aud tot felul de ciudatenii, da, da... canta Meredith Monk, deci, atentie se creeaza! Baby, please don't bugg me, ma relaxez, ascult Sepultura si daca tii neaparat sa ma bati la cap pot schimba oricand with some russian rock, Master is it ok for you?
Au fost cursuri de street dance, o chitara intr-un colt, o motocicleta cu atas ( inca n-am renuntat la ea ), un volkswagen primul model ( cat sa mearga un an de zile ), utopia pana la 5 dimineata, povesti cu bere pe terasa la motoare, frizuri home made, kent 8 si barfe , vecinul de la 8 care batea in teava, feti frumosi imaginari ( in realitate...just guys ) , inimi frante, lasagna, vin rosu si Bucataria ( bine ca nu are gura sa vorbeasca ).
Ce va urma? Nici noi nu stim, avem doar idei vagi, schite, grimase si... posibil tango, manusi, un dulap pentru papuci, o draperie ( ne-ar prinde bine o perdea la dormitor ), o alta grandma's, si acest blog.

Scrisoare catre tatii nostri:

Draga Tata,

M-am lasat de facultate.
Nu mai sunt virgina.
M-am apucat de fumat.

Cu mult drag te imbratiseaza,
A
A
R

2 comentarii:

Anonim spunea...

simt de parca nu v-as fi cunoscut niciodata.......imi este dor de voi...si tare as mai vrea o vara la tara.......v-am pupat dulce

Anonim spunea...

Sa inteleg ca celelalte doua sunt virgine?