25 aug. 2009

Budapesta - Bratislava - Praga - Cracovia

Iubim Budapesta pentru spatiile verzi, cel mai bine se doarme pe iarba. Am aflat ca Dracula e ungur, stim niste locuri ideale pentru gay, unguroaicele sunt frumoase si dezinhibate, iar istoria inca mai da nastere la polemici aprinse.



E mica, dar e capitala. Bratislava e orasul in care turistul tipic stationeaza doua-trei ore in drum spre Viena, iar austriecii vin aici ca sa bea cea mai ieftina bere. Slovacii nu te primesc cu bratele deschise, mai mult evita contactul cu turistii, iar orasul iti da impresia de conservativ, dar in schimb poti oricand conta pe americani, sunt destul de numerosi.


Praga, orasul cel mai asteptat. Cea mai mare greseala pe care poti sa o faci, e sa vizitezi Praga vara. Sute de mii de grupuri de turisti se opresc in mijlocul strazii holbandu-se toti in aceeasi directie. Ingrozitor! Nu poti respira de turisti. Intr-un octombrie sau un noiembrie sper sa gasesc Praga pe care mi-am imaginat-o. Noaptea, Praga este incredibila.



In Cracovia intalnesti cei mai interesanti oameni: Stefan actorul, Katerina care stie 15 limbi straine, echipa de la Google ( Karolina, Bogdan, Charles, Boris ), Janek, geograful, Paulina de la bucatarie, care prepara cea mai rapida bautura. In Cracovia nu trebuie ratat Bunkier Sztuki si bineinteles Kazimierz.



A fost mai mult o aventura decat o calatorie, uneori am crezut ca nu e adevarat, alteori te saturai sa vezi alte biserici, alte monumente, poze peste poze, dar mai ales au fost oameni, si nicicand n-a fost mai adevarata zicala "oamenii fac locul".

Niciun comentariu: