19 oct. 2008

Elevator

Film romanesc cu pronuntie in romaneste, fara accent englezesc. Claustrofobi sau nu, am mers la cinema sa urmarim filmul Elevator, care intr-o prezentare idioata, de pe un site cu pretentii, aparea la categoria "romantic". E oricum filmul asta, numai nu romantic, ca are un crampei de sirop in el, asta nu-l face automat o telenovela.
Ce e drept speri la un final romantic pe parcursul filmului, dar iti vine greu sa-l crezi. E un film care cu siguranta ar merita mai multi spectatori in sala, ce n-as da sa-i vad pe toti platitorii de bilete de la Movieplex la Eurocinema Tinerimea Romana.
Tin sa precizez ca e un film si mai ales, repet, e romanesc, nu va asteptati sa aveti nu stiu ce mare revelatie dupa ce il vedeti. Ma enerveaza cei care se duc sa vizioneze un film romanesc si ies dezamagiti dupa, cum ca nu au descoperit sensul vietii. Daca e romanesc nu trebuie sa fie o capodopera, de parca toate filmele americane care ruleaza in cinema-uri sunt de Oscar. E un film de inceput bun, iar la final ai surpriza de a-i cunoaste pe realizatori si de a le pune intrebari. Deci, mergeti, vizionati-l, iar daca nu va place, la sfarsit aruncati cu rosii in producatori!





Elevator, il mai puteti urmari maine la Eurocinema ( vis-a-vis de Tetrul Bulandra, ghidati-va dupa muzica ), de la orele 18.00 si 20.00, iar ca bonus in preambulul filmului vizionati scurt-metrajul regizat de Cristian Mungiu " Corul pompierilor".

3 comentarii:

Unknown spunea...

asa cred ca merg eu la filme. sa gasesc raspunsuri existentiale.

Ap. 55 spunea...

sa stii ca la tine m-am gandit cand am scris chestia asta, totul a pornit atunci de la boogie. raspunsurile existentiale nu le gasesti in filme, le gasesti stand pe bancheta din spate intr-un taxi :), parca asa functioneaza la tine.

Unknown spunea...

ai dreptate! :))

cred ca am trecut printr-un moment de ratacire :D